-->

Rival Regions'a Başlarken

           Merhaba arkadaşlar, yeni başlayacaklar için bir oyun rehberi yapmak istedim.Bu sayfa da olduğunuza göre Rival Regions oynamamış olsanız bile en azından bir yerlerden duymuş olmalısınız.Bu yüzden direk oyuna girişle başlıyorum. Oyun hem masaüstü hem de mobil platformlarda oynanabildiği için iki farklı arayüzü var.Ben genellikle mobil oynadığım hem de bana daha derli toplu geldigi için mobil arayüz görselleri üzerinden anlatmaya çalışıcağım.        


 Rival Regions'a Kayıt


Rival Regions Masaüstü Arayüzü
Rival Region Kayıt


Rival Regions'u ilk açtığınızda giriş yapabilmeniz için  karşınıza 3 secenek çıkıyor.Bu seçenekler yukarıdaki görselde de gördüğünüz google,facebook ve vk hesapları ile giriş yapabilmemizi sağlıyor.Bunlardan herhangi biri ile giriş yapabilirsiniz.Fakat dikkat etmeniz gereken husus oyun profilinizi giriş yaptığınız hesaptan klonladığı için oyunda kullanmak istemediğiniz gerçek isminiz veya fotoğrafınız oyun profiline olduğu gibi ekleniyor. Bu aslında pek bir sorun sayılmaz.Eğer doğrudan giriş yaptıysanız. Oyun içerisindeki profilinizden isim ve avatar değiştirmeniz mümkün.Tabi cüzi bir miktar altın (oyun içerisindeki para birimi) karşılınğında değiştirmeniz mümkün.Zaten oyuna başlarken Rival Regions size başlangıç olarak altın veriyor.


Rival Regions mobil arayüz
Rival Regions mobil giriş
 Fakat dikkat etmeniz gereken husus oyun profilinizi giriş yaptığınız hesaptan klonladığı için oyunda kullanmak istemediğiniz gerçek isminiz veya fotoğrafınız oyun profiline olduğu gibi ekleniyor. Bu pek bir sorun sayılmaz aslında ama buna dikkat eden kişilerin bilmesi gerektiğini düşünüyorum .Eğer doğrudan giriş yaptıysanız. Oyun içerisindeki profilinizden isim ve avatar değiştirmeniz mümkün.Tabi cüzi bir miktar altın (oyun içerisindeki para birimi) karşılınğında değiştirmeniz mümkün.Zaten oyuna başlarken Rival Regions size başlangıç olarak altın veriyor. 


Rival Regions'a Giriş


Rival regions Giriş
Rival Regions Anasayfa


  Rival Regions'a giriş yaptığınızda sizi anasayfa karşılıyor. Anasayfada dünya,ülke ve bölgen hakkındaki istatistikleri, depondaki miktari ve sohbet sekmelerini görüyorsunuz.Oyun sizden birkaç başlangıç görevi yapmanızı istiyor. Onları halledip devam edelim.

 Rival Regions'ta Çalışma


Rival Regions para/altın kazanma
Rival Regions Çalışma


 Oyunda ilk yapacağınız seylerin başında gelen ve oyun süresince yapmanız gereken en gerekli kısım çalışma.Çünkü oyun için gerekli para ve altını çalışarak kazanıyoruz. 60.levele kadar sadece altın madenlerinde çalışabiliyoruz. Çalışırken enerji kaybederiz.Enerjimiz tükenince ya zamanla dolmasını bekleriz ya da enerji içeceği ile enerjimizi %100 doldurur. Enerji bitme sıkıntısı ve her Türk'ün rahat para kazanma sevdası nedeniyle çoğumuzun düştüğü bir hataya düşmemeniz için sizi başta uyarıyorum.Daha oyunun başında elinize biraz para geçince direk fabrika açmayın.Çünkü sizden önce oyuna yıllarını vermiş adamların yüksek maaş veren gelişmiş fabrikalarının yanında sizin fabrikanız harabe gibi kalır.Kimse fabrikalarınızda çalışmaz.Bu yüzden benim yaptığım gibi gelişimi için binlerce altın bayıldığınız fabrikanızın size hiç bir yararı olmaz.


Rival Regions'ta Siyaset


Rival Regions Partş
Rival Regions Siyaset

 Rival Regions'ta meclise girip ülke siyasetinde yer almak hatta ülkenin lideri olmak için öncelikle bir partiye üye olmalısınız.Rival Regions'ta her partiye katılım için başvurabilir ya da kendi partinizi kurabilirsiniz.Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise herkesin parti kurma hakkı var diye sizde parti kurmak zorunda değilsiniz.  Öncelikle partileri araştırmalısınız muhakkak sizden önce sizin ideolojinize yakın partiler kurulmuştur. Böyle partiler varken sizinde parti kurmanız oyları böldüğünüz için kendi ideolojinizdeki hiç bir partinin meclise girememesine neden olabilir.Bu yüzden size uygun partiyi bulup üye olmak için başvurmanız(partiye alınmanız %99) en doğrusu olur.


Rival Regions'ta Haberler


Rival Regions makale
Rival Regions Haberler


     Rival Regions'ta herkesle paylaşmak istediğiniz; bunu bilmek herkese yarar sağlar dediğiniz her konuda makale yazabilirsiniz.Yazdığınız makale herkes tarafından görülür ve oylanılır.Makale işini sevdiyseniz ve resmi bir oluşum olmak istiyorsanız, istediğiniz isim ve amblemle gazete açabilirsiniz. Açtığınız gazeteye yazar alabilirsiniz. Açtığınız gazete aynı zamanda bir arşiv görevi görerek gazetenizdeki yazarların tüm yazılarını bir arada toplar.Kendi medyanı oluşturmak istersen gazete tam sana göre. Eksi yağmuruna tutulmamak için gereksiz yazılardan kaçınınız.

Rival Regions'ta Harita



Rival Regions Harita


Gün geçmiyor ki Rival Regions'ta sınırlar değişmesin. Rival Regions'ta her an yeni bir devlet kurulabilir ya da küçük devletler büyüklere yem olabilir.Bunları takip edebilmek için baya yararlı bir araç harita. Haritada eski tarihe gidebilme özelliği sayesinde herhangi bir bölgedeki değişimleri siz o vakitler orda olmasanız bile takip edebilirsiniz. Aynı şekilde işçi kardeşlerimizin çalıştığı madenler suyunu çekince başka sınırlardaki madenleri keşfetim oraya uçması içinde baya kullanışlı bir özellik bu oyun için.




Rival Regions'ta Savaş


Rival Regions Fetih
Rival Regions Savaş


Rival Regions kuruluşundan bu yana sayısız nice savaşalara sahne oldu. Nice topraklar el değiştirdi. Nice devletler kuruldu, niceleri yıkıldı. Ama bu demek değildir ki eline silah alan herkes savaşıp fetih yapacak. Oyun  çıktığı ilk yıldan bu yana rus ve ermeniler tarafından oynanıyor.Bu sebeple oyundaki büyük toprak parçaları ve büyük güç onların elinde.Oyuna sonradan dahil olmamıza rağmen Türk kesimininde sayısı hızla artmakta, artan nüfus ile gücümüzde doğru orantılı olarak artmaktadır. Bu gücümüzü iyi kullanabilirsek oyunda bizi güzel günler bekliyor demektir. Bu sebeple oyunda fevri davranmayıp birlikte hareket edilmeli.Bir hamleye kalkışmadan önce olabilecekleri iyi hesap etmeli.. Fethetme planları yapmadan önce olası bir saldırı sırasında topraklarımızı elimizde tutmanın hesaplarını yapmalı.Kendimizi yeterince geliştirdiğimizden emin olunca fetih için harekete geçmeliyiz.


Yazı hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.Sorularınızı da yorumlardan sorabilirsiniz


Oyunu linklerini önceki yazımızda bulabilirsiniz.

     Rival Regions Nedir?



0 Yorum :

Yorum Gönder

Yorum üzerinden dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz

*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" veya ad/url tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Altı)